Megérkezett Miskolcra a Török Szimfonikus Zenekar

Megérkezett Miskolcra a Miskolc Város által meghívott nagy múltra visszatekintő Török Szimfonikus Zenekar.

A zenekar 1998-ban alakult, fennállásuk óta számos fesztiválon vettek részt, felléptek Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Németországban, Görögországban és Cipruson. A zenekar karmestere Burak Tüzün, az Ankarai Egyetem docense.

Burak Tüzün hegedűművészi diplomáját Törökországban, karmesteri végzettségét a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban szerezte. Vezényelte Törökország legjelentősebb zenekarait. A ritkán hallott török zenei repertoárjáért, új generációs török zeneszerzők műveinek bemutatásáért, emellett számos CD anyag rögzítéséért állami elismerést is kapott már.

Ma este 18 órakor a Művészetek Házában Burak Tüzün vezénylésével Liszt és Beethoven műveket adnak elő Ilter Vurucu zongoraművész és A.N.Nihan Turnagöl mezzoszoprán énekesnő közreműködésével

Kapcsolódó cikkeink

Kábítószert találtak a DVBBS tagjainál / Fotó: Profimedia-RedDot 59 4  Blikk-információ

A DVBBS zenekar tagjai állítják, nincs közük ahhoz, hogy két lányt ájultan találtak a Balaton Soundon adott koncertjük után az öltözőjükben.

Internet

Több mint 300 kezdő zenekar jelentkezett a 4. évadát megkezdő Cseh Tamás Program Induló előadói alprogramjára.

 Miskolcra és környékére  orkánerejű széllel csapott le a vihar

Miskolcra és környékére orkánerejű széllel csapott le a vihar, a tűzoltókat főleg fakidőlések miatt riasztották eddig. A megyében elsősorban Miskolcon okozott és okoz gondot a heves esőzéssel kísért vihar.

(Fotó: MTI)

A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse, a Seuso-kincs február 27-től Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban lesz látható – a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében megvalósuló vándorkiállítás miskolci állomásán a tárlat a régióban talált műkincsekkel...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan