Miskolc: Verssel a könyvégetés ellen Miskolcon

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai a borsodi megyeszékhelyen, a megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.

A rendezvény szervezője, Nagy Korsa Judit, az Együtt-PM és az MSZP közös országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott: könyvet égetni gyalázat, ezt minden jó érzésű ember, legyen az akár bal-, akár jobboldali beállítottságú, mélyen elítéli.

A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet felhívására Miskolcon tíz ember könyveket égetett, köztük egy Radnóti Miklós-kötetet a költő kivégzésének évfordulóján. A Fidesz miskolci szervezete vasárnap megismételte a Fidesz országgyűlési frakciójának november 18-án kiadott közleményét, amelyben a képviselőcsoport szintén elítélte a könyvégetést.

Kapcsolódó cikkeink

Természetesen "karöltve" (amerikaifociban ennek kézzelfoghatóbb a jelentése, mint a hétköznapi beszédben) a budapesti Wolves csapatával, amely jelenleg a Docler szponzornév alatt indul.

Pacher Péter egy történelemkönyvnek számít, ha a borsodi rallyversenyekről beszélünk.

Miskolcon, a Régió Park Kft-hez tartozó parkolókban szombaton, a szombati munkarend szerint alakul, vasárnap és hétfőn azonban díjmentes lesz a parkolás – tudtuk meg a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől.

Miskolc város intézményei felkészültek arra, hogy semmilyen körülmények között bűnöző elemek sem Kanadából, de még az ország másik részéről se telepedhessenek vissza, vagy le Miskolcon. Ez Miskolc lakosságának elsődleges elvárása a város vezetői felé. Dr.

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez