Miskolci Fidesz: a kilakoltatási moratórium ne vonatkozzon mindenkire!

Törvénymódosítást kezdeményez Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő a kormány által meghosszabbítani tervezett kilakoltatási moratórium ügyében, és ezt Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhely polgármestere (Fidesz–KDNP) is támogatja. A

A kormánypárti politikusok sajtótájékoztatóján csütörtökön Miskolcon Csöbör Katalin azt mondta: természetesen egyetért azzal, hogy a kormány törvénymódosítással kezdeményezi a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig.

 A kormánypárti politikusok sajtótájékoztatóján, csütörtökön Miskolcon Csöbör Katalin azt mondta: természetesen egyetért azzal, hogy a kormány törvénymódosítással kezdeményezi a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását.

    Ugyanakkor jelezte: ő is törvénymódosítást kezdeményez, hogy a jogszabály tegyen különbséget azok között, akik a felvett hitel miatt kerültek nehéz helyzetbe, illetve akik a Fészekrakó-program során jutottak elsősorban lakótelepi lakáshoz, és ott "képtelenek a társadalmi együttélés szabályainak megfelelően élni, tönkre teszik az ott élőket", a közüzemi díjakat, közös költséget nem fizetik. Tartani lehet attól, hogy ez a csoport a kilakoltatási moratórium "meghosszabbítása mögé bújik" - fűzte hozzá.    Kriza Ákos emlékeztetett: megválasztásakor ígéretet tett arra, hogy Miskolc lakótelepeit megszabadítják azon "antiszociális elemektől", akik még a korábbi, szocialista városvezetés idején költöztek a lakótelepekre, és "mérhetetlen károkat okoztak".    Mint mondta, ezen emberek "kitelepítését" megkezdték, több mint ötven család hagyta el a hatósági ellenőrzések után lakásait; "ez a folyamat" május elsejétől felgyorsul, a tervek szerint az őszi hónapokig a fészekrakók 90 százalékát "el fogjuk távolítani a lakótelepekről", és az egész Fészekrakó-program végére pontot tesznek.    Csöbör Katalin mindehhez hozzátéve azt mondta: a miskolci önkormányzat már eddig is megtette a megfelelő jogi lépéseket, és a cél továbbra is az, hogy a jogtalan lakáshasználókat kiköltöztessék. Közölte azt is: egyeztetett Balog Zoltánnal, és az emberi erőforrások minisztere támogatja a kezdeményezést; nem fogja senki megakadályozni, hogy "a társadalmi együttélésre képtelen elemek" továbbra is tönkre tegyék a lakótelepeken élők életét.

 

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Miskolci MSZP: a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

A Magyar Szocialista Párt miskolci szervezete arra szólította fel a Fidesz és a Jobbik helyi szervezetét, hogy hagyják abba negatív kampányukat, amely azután indult el, hogy a "demokratikus ellenzék" Pásztor Albertet, a város volt rendőrkapitányát indítja...

Plagizálással vádolja a Fidesz miskolci önkormányzati képviselőcsoportja a baloldali vezetésű városházát, szerintük összeollózták, összelopták a gazdasági programot.

Miskolci Fidesz: Valljon szint Mesterházy Attila!

A Fidesz szerint a szocialisták elnöke immár másodszor futamodott meg a felelősség elől, ismét nem ment el az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésére.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos