Miskolci önkormányzat: téved a Jobbik

A miskolci önkormányzat szerint téved a Jobbik, amikor azt állítja, hogy a borsodi megyeszékhely vezetése sorozatosan megsérti a közbeszerzési törvényt, és nem helyi vállalkozásokat, hanem külföldi multinacionális cégeket bíz meg a helyi építési, felújítási munkálatok kivitelezésével – reagált a polgármesteri hivatal szóvivője Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatójára.

Dobos Tímea közölte: a Jobbik kijelentése minden konkrétumot nélkülöz, és nem mentes a tárgyi tévedésektől sem.

Az eljárások a közbeszerzési törvény alapelveinek és előírásainak megfelelően zajlanak, természetesen a helyi vállalkozások is kapnak ajánlattételre szóló felhívást, amikor a törvény ezt lehetővé teszi – tette hozzá. A szóvivő megjegyezte: a törvények és jogszabályok azonban nem teszik lehetővé, hogy a nyílt közbeszerzési eljárás során a megrendelő jelölje ki a kivitelezőt. (Archív fotó. A Selyemrét strand építése vitákat generál)
Egyed Zsolt keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik miskolci képviselői a Közbeszerzési Döntőbírósághoz, illetve az ügyészséghez fordulnak a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt, amiért a törvényben foglaltak ellenére a borsodi megyeszékhely fideszes városvezetése a helyi vállalkozások helyett külföldi multinacionális cégeket bíz meg építési, felújítási munkálatok kivitelezésével. Az ellenzéki politikus kifejtette: a közbeszerzési törvény szerint ha lehetőség van rá, helyi vállalkozásokat kell előnyben részesíteni a helyi beruházások során. Egyed Zsolt szerint a miskolci városvezetés ezt a szabályt nem veszi figyelembe, és helyi építési vállalkozások helyett nemzetközi óriásvállalatokkal végezteti el a munkákat.

Kapcsolódó cikkeink

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

Miskolci MSZP: a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

A Magyar Szocialista Párt miskolci szervezete arra szólította fel a Fidesz és a Jobbik helyi szervezetét, hogy hagyják abba negatív kampányukat, amely azután indult el, hogy a "demokratikus ellenzék" Pásztor Albertet, a város volt rendőrkapitányát indítja...

A Jobbik az ügyészség elé viszi a miskolci közbeszerzéseket

A helyi vállalkozásokat kellene előnyben részesíteni a helyi beruházásoknál.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente