Miskolcon tárgyalt a világ egyik legnagyobb elektronikai cége

Miskolcon tárgyalt a kínai Shandong tartomány elektronikai óriáscége, az INSPUR. A kapcsolat kezdete korábbra nyúlik vissza. 2011 júniusában járt Budapesten a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke. Ekkor született megállapodás arról, hogy a két állam 2015-ig kétszeresére növelné kereskedelmi forgalmát. Miskolc komolyan veszi a kapcsolatépítést.
A kínai informatikai cég, az INSPUR delegációja, a kapcsolatépítés és a lehetőségek feltérképezése miatt többek között Vécsi Györggyel, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnökével is folytatott megbeszélést. Vécsi György elmondta, a találkozás és a tárgyalás elsőrendű célja volt, hogy a kínai partnerek megismerjék Miskolc és a megye lehetőségeit.
– Okunk van a bizakodásra, mert ez egy folyamatosan fejlődő, lehetőségeket rejtő kapcsolat – mondta Vécsi György. – Ez év januárban egy megyei delegációval látogattuk meg Shandong tartományt és találkoztunk az Inspur céggel. Ez Kína második, a világ 13. legnagyobb szoftver-hardveres cége, több mint 6 milliárd dolláros éves árbevétellel. Ma több olyan potenciális partnerrel is sikerült találkozniuk Miskolcon, akik később akár egy miskolci beruházásnál is együtt tudnak működni az Inspurral. Miskolc abban érdekelt leginkább, hogy együttműködéseket alakítson ki a gigacéggel a város informatikai cégein és a Miskolci Egyetemen keresztül, valamint megfelelő területet tudjunk adni számukra. Miskolcon ilyen lehetőséget nyújthat például a Déli Ipari Park. Az INSPUR számára a Miskolci Egyetem pedig a közös kutatási és fejlesztési bázis létrehozását jelentheti.
Zhang Dong, az INSPUR csoport tengerentúli üzletekért és befektetésekért felelős alelnöke elmondta, hogy Kínában már számos egyetemmel folytatnak együttműködést, így reményét fejezte ki, hogy a terveik Magyarországon is megvalósulnak majd. – Jelenlegi utunk célja, hogy itt a megyében és a megyeszékhelyen találkozzunk helyi vállalkozásokkal és a Miskolci Egyetem vezetésével, akikkel az IT iparban együtt tudunk működni – mondta az INSPUR alelnöke.

Kapcsolódó cikkeink

Joseph Muscat Twitter oldala

A Gozo szigetén álló Azúr ablak az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb turisztikai látványosság volt. Turisták ezreit vonzotta minden évben. A sziklaképződmény azonban kőomlás következtében összedőlt - olvasható a Twitter oldalon.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Csütörtökön indul Csíksomlyóba a Boldogasszony Zarándokvonat. A közel ezer utas között lesz kétszáz iskolás is, akik a kormány támogatásával kedvezményesen juthatnak el a pünkösdi búcsúba.

2020. február 22., szombat, Gerzson