Miskolcra és környékére orkánerejű széllel csapott le a vihar

Miskolcra és környékére orkánerejű széllel csapott le a vihar, a tűzoltókat főleg fakidőlések miatt riasztották eddig. A megyében elsősorban Miskolcon okozott és okoz gondot a heves esőzéssel kísért vihar.
Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a csatornák nehezen tudják elnyelni a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű vizet, Miskolc perecesi városrészében pedig a patak vize emelkedett meg jelentősen.
Fotó: Faág fúródott egy miskolci lakásba.

Kapcsolódó cikkeink

Nem láttak még ilyen pusztítást, és csak 10 percig tartott a vihar

A heves szél és a tojás nagyságú jégeső házak tetejét bontotta meg, elverte a termést és fákat döntött ki. Vasárnap főleg az ország északi, északkeleti részén, illetve estétől a délnyugati országrészben alakulhat ki zivatar.

(Fotó: MTI)

A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse, a Seuso-kincs február 27-től Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban lesz látható – a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében megvalósuló vándorkiállítás miskolci állomásán a tárlat a régióban talált műkincsekkel...

A fémhab vonzotta Miskolcra a kínaiakat

Miskolcra látogatott Shandong tartomány egyik jelentős ipari beruházási csoportjának delegációja. A délután folyamán dr. Mengyi Rolanddal, a megyei közgyűlés elnökével egyeztettek a fejlesztésekről.

Villámlik Poznan felett 2015. július 7-én. (MTI/EPA/Lukasz Ogrodowczyk)

Az átvonult vihar barátságosabb időjárást hagyott maga után Ausztriában.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan