Nem igaz az Origó állítása! – Szó sincs a Szathmáry Király Pál utca utólagos, költségvetésbe való becsempészésről!

Közlemény

Az Origó újságírójának az alábbi választ adtam, amit most Önöknek is eljuttatok:
“Javaslat az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I-III. negyedévi teljesítéséről szóló tájékoztató részeként a Szathmáry Király Pál utcáról- mint más feladatokról is – tájékoztatást kap a Közgyűlés a holnapi napon.

A költségvetésben az útburkolat felújításokra rendelkezésre álló fedezet keretösszegként kerül meghatározásra, de az önkormányzati képviselőknek is van saját keretük, amiből a választóterületükön belül akár utakat is felújíttathatnak.

A Szathmáry Király Pál utcai vízelvezető árok rekonstrukciója és az útburkolat felújítása egy másik beruházási tételsoron jelentkező költségmegtakarításból valósult meg. A felújítást biztosító pénzügyi fedezetet már korábban átcsoportosították. Mivel azonban a rendelkezésre álló megtakarítás nem tette lehetővé az utca teljes hosszában a vízelvezető rendszer felújítását, ezért jövőre folytatódik a felújítás, azaz a felső szakaszon a csapadékvíz elvezető árok rekonstrukciója és ehhez kapcsolódóan az útburkolat felújítása is. A beruházás 2012. november-december hónapban valósult meg. A feladat elvégzését műszakilag az indokolta, hogy a csapadékvíz elvezetést első ütemben a Győri utcai csapadékcsatorna befogadójáig kellett kialakítani, azért hogy a csapadék akadálytalanul jusson a lefolyóba.

A Közgyűlés jogszabályi előírásoknak megfelelően (Áht. előírás szerint a gazdálkodás harmadik negyedéves helyzetéről a Közgyűlést a koncepcióval egyidejűleg kell tájékoztatni) “Javaslat az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I-III. negyedévi teljesítéséről szóló tájékoztató részeként így a Szathmáry Király Pál utcáról- mint más feladatokról is – tájékoztatást kap a Közgyűlés a holnapi napon -vagyis szó sincs az út költségvetésbe való becsempészésről!”

- Dobos Tímea szóvivő M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Kapcsolódó cikkeink

Tűz ütött ki Miskolcon, az  Aulich Lajos utca egyik ikerházában

Tűz ütött ki Miskolcon, az Aulich Lajos utca egyik ikerházában szombaton este. A lángok fél nyolc körül csaptak fel, s bár a tűzoltók hamar kiértek, csak egy órás birkózás tudták eloltani a tüzet.

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az Európai Bizottság kész gyorsan megvizsgálni a magyar kormány kérését a határvédelmi költségekhez való további hozzájárulásról, amelynek megítélése konkrét, szükséges esetben indokolt lehet - írta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Orbán Viktor...

Forrás: čtk

A cseh sajtójelentésekkel ellentétben a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépe nem zuhant le Csehországban, csak túlfutott a kifutópályán - mondta a hirado.hu-nak a magyar honvédelmi miniszter.

 

MTI Fotó Haáz Sándor

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a Heineken-termékek bojkottját javasolta az Igazi Csíki Sör gyártását betiltó bírósági döntés miatt.

2019. július 20., szombat, Illés