Nyílt levél Kazincbarcika Polgármesteréhez, Szitka Péter Úrhoz

Tisztelt Polgármester Úr!

Ön nyílt levélben fordult a miskolci polgárokhoz. Tudomásom szerint erre Önt senki nem kérte, választáson ilyen felhatalmazást nem kapott, semmiféle tisztsége erre nem jogosítja fel.
Másrészt Ön a miskolci városvezetéssel szembeni befolyásolásra buzdította a miskolci polgárokat, amit ilyformán már értelmezni sem lehet. Sem politikailag, sem erkölcsileg semmiféle jogalapja sincs arra, hogy Kazincbarcika polgármestereként a miskolci polgárok érdekében lépjen fel bármilyen fórumon.

Sajnálom, hogy a szereptévesztése annyira megzavarta, hogy a szóban forgó „miskolci kocsonyafesztivál” megrendezése ügyében még arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább tájékozódott volna nálam, vagy munkatársaimnál a tényekről, akár pusztán a sajtóból.

Higgye el, felelős városvezetőként, miskolci polgárként tisztában vagyok azzal, hogy mi a város, és a benne lakók érdeke.
Éppen ezért minden döntést természetesen ennek rendelek alá, csakúgy, mint gondolom Ön, Kazincbarcika polgármestereként, a kazincbarcikai polgárok érdekében cselekszik.
Mivel láthatóan nem a hiteles sajtóorgánumokból, hanem a negatív szenzációt kereső és szűk politikai érdekek mentén, a tényeket meghamisító bulvármédia az olvasmánya, engedje meg, hogy e levél útján értesítsem a másfél hónapos hírről, nem kell aggódnia, Miskolcon lesz kocsonyafesztivál!
Mégpedig, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló Cine-Mis Kft. főszervezésében 2014. február 20-23. között, hivatalos nevén, Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang kerül megrendezésre.
Más kérdés, hogy a kocsonyafesztivált nem az a magáncég rendezi meg idén, amelyiknek az érdekében „pusztán erkölcsi kötelességből” Ön nyílt levéllel támadta meg a miskolci városvezetést.
Nem tisztem, hogy ennek a levélnek a keretein belül Önt különböző gazdasági, jogi és egyéb, akár a büntetőjog határát súroló jogi tényekről beszámoljak, amelyek azt a döntést tették szükségessé, hogy felelős városvezetőként egy másfajta, önkormányzati tulajdonú rendezés mellett döntsek.

Kérem, higgye el, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata el tudja dönteni, hogy mikor, kit és miért támogat.
A „Több, mint legenda…” Nonprofit Kft. „fa”, mint a jelzésből is kitűnik, a nyilvános cégjegyzék szerint, felszámolási eljárás hatálya alatt áll. A kocsonyafesztivált most megrendezni kívánó cég, az EUROCOM Kommunikációs Kft. pedig veszteséges gazdálkodást folytat. A szintén nyilvános mérlegadatok szerint 2011-ben -6.257.000.- Ft., 2012-ben pedig -6.379.000.- Ft. „eredményt” produkált. A mérlegadatokból megállapítható az is, hogy a Kft. saját tőkéjének és jegyzett tőkéjének az aránya miatt a kft. működése nem felel meg a gazdasági társaságokról szóló, 2006. évi IV. tv. 51. §-a szerint a törvényes működés feltételeinek.

Ezek után már csak az a tisztem maradt, hogy jelezzem, a tényekből a következtetéseket vonja le Ön is.
Szerintem Ön sem gondolta komolyan, hogy a „miskolci kocsonyafesztivál” „kazincbarcikai miskolci kocsonyafesztiválként” élhetett volna tovább. Ez már valóban legenda.

Miskolc, 2014. január 9.

Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú Város
polgármestere

Kapcsolódó cikkeink

Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika: piros jelzés

"

Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika – Az országban már csak
Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője veszélyes.

Országszerte némileg javult a
levegő minősége kedden az előző naphoz képest; három településen

Október végén nyári időben került sor az EthicSport-Decathlon Kupára, a SuperCross cyclocross-sorozat nyitó futamára Kazincbarcikán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére július 31-én éjszaka érkezett a bejelentés, hogy Kazincbarcikán egy négy emeletes társasházból füst áramlik ki.

Kazincbarcika: 12 doboz petárdát találtak egy fiatalnál

Tizenkét doboz petárdát találtak egy 17 éves kazincbarcikai fiatalnál, és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást ellene - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc