Önkormányzat 2014 - Pásztor Albert valamennyi miskolci polgármestere akar lenni

Miskolc és a miskolciak kezükbe akarják venni sorsukat, itt akarják megoldani, orvosolni a város bajait, ehhez együttműködésre, toleranciára van szükség - hangoztatta Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt hétfői sajtótájékoztatóján.

 

 Miskolc volt rendőrkapitánya, akit független jelöltként az MSZP, a DK és az Együtt helyi szervezete mellett a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület is támogat az őszi helyhatósági választáson, úgy fogalmazott: mindazokkal, akik támogatják polgármester-jelöltségét, "város-konzultációs sorozatot" indít, hogy közösen alakítsák ki Miskolc jövőjét. "A miskolciakkal együtt, közös párbeszédben dolgozzuk ki azt a programot, amely a város minden lakójának lehetőséget biztosít a boldogulására" - fogalmazott, kihangsúlyozva azt is, független jelöltként méretteti meg magát.

    Marton Gábor, a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület elnökségi tagja a sajtótájékoztatón azt mondta: a civil szervezet azt szeretné, hogy Miskolcon mindenki jobban éljen.    Ehhez olyan lokálpatrióta vezető kell, aki fel tudja vállalni a rendteremtést minden téren, "éppen ezért (...) kiállunk Pásztor Albert volt rendőrkapitány mellett!" Kitért arra is, hogy az egyesület aláírásgyűjtést kezdeményez egy városi alkotmány létrehozására, amely "kötelező érvényű dokumentum" lenne a mindenkori városvezetés számára.

    Pásztor Albert mindehhez hozzátette: "a miskolciak ma úgy érzik, hogy elveszítették a város irányítását, nincs beleszólásuk a város életének alakításába". "Vissza szeretném adni Miskolcot a miskolciaknak, a miskolci embereket, vállalkozókat, tehetségeket újra helyzetbe hozom, és ez munkahelyeket is fog teremteni" - mondta, hozzátéve: minden miskolci "polgármestere kívánok lenni, pártállástól függetlenül, egy együttműködő városban".

    Azt is elmondta: Miskolcért vállalja, hogy kezeli a nincstelenek problémáját, támogatja a feltörekvőket, de "a gátlástalanoknak azt üzenem: én egész életemben a törvény és a rend szolgálatában álltam, a jövőben is erre számítsanak".

    Az 59 éves, mérnöki és jogi végzettségű Pásztor Albert több mint tíz évig volt Miskolc rendőrkapitánya, 2000-ben az akkori, Fidesz vezetésű városi önkormányzat javasolta a tisztségre.

    Pásztor Albert neve 2009 elején került a köztudatba, amikor egy sajtótájékoztatón azt mondta: 2008 decemberében és 2009 januárjában a Miskolcon történt közterületi rablások elkövetői cigány származásúak voltak. Ezután a rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József akkori országos rendőrfőkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el és más beosztásba helyezte a főrendőrt. Emiatt 2009. február 1-jén a Miskolcon demonstrációt tartottak, a szimpátiatüntetésen volt rendőrök, civil szervezetek képviselői, magánemberek szólaltak fel, és MSZP-s, fideszes, jobbikos politikusok is részt vettek. Ezt követően Pásztor Albertet visszahelyezték állásába.

    A polgármesterjelölt hétfőn azt is közölte: elítéli a faji és etnikai alapú megkülönböztetés minden formáját, és küzd is ellene. Mint mondta, ő nem rasszista, nem cigánybűnözésről beszélt öt évvel ezelőtt. A cigánysággal párbeszédet kell folytatni, és munka, megélhetés kell mindenkinek - tette hozzá, megjegyezve: Miskolcon a nincstelenség a legnagyobb probléma.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Kína globális játékos akar lenni, az Egyesült Államok pedig úgy érzi, itt az utolsó pillanat, hogy megállítsa Kínát – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 szombat reggeli műsorában.

Válasz az MSZP 2014. február 10-én tartott miskolci sajtótájékoztatójára

Bartha György szocialista önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón, körültekintő tájékozódás hiányában, a valóságot elferdítő megállapításokat tett.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A nyomdák határidőre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.Czunyiné Bertalan Judit a...

2019. június 27., csütörtök, László