Plagizálással vádolja a Fidesz a miskolci önkormányzatot

Plagizálással vádolja a Fidesz miskolci önkormányzati képviselőcsoportja a baloldali vezetésű városházát, szerintük összeollózták, összelopták a gazdasági programot.

Soós Attila fideszes önkormányzati képviselő pénteki miskolci sajtótájékoztatóján kijelentette: a program csaknem egyharmada plágium. Hosszú szövegrészeket tartalmaz forrásfeltüntetés nélkül, de némi utánajárással kiderül, hogy azok idegen forrásból származnak – fűzte hozzá.

Mint mondta, a közgyűlés legutóbbi ülésén a város ötéves gazdasági programjának több pontja gyanús volt, ezeket több helyről szedte össze a város vezetése, saját gondolat jószerivel alig volt benne.

Egy plágiumkutató szoftverre hivatkozva arról beszélt, hogy lopott anyagokból készült a program, ezt pedig nem tudják elfogadni.

A kormánypárti politikus szerint mindazonáltal a legnagyobb gond a közgyűlés elé terjesztett gazdasági programmal az, hogy túl sok önálló gondolat nincs benne egy megyei jogú város gazdaságának fejlesztésére.

Forrás: MTI

Kép: Magyar Hírlap

Kapcsolódó cikkeink

Miskolci MSZP: a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

A Magyar Szocialista Párt miskolci szervezete arra szólította fel a Fidesz és a Jobbik helyi szervezetét, hogy hagyják abba negatív kampányukat, amely azután indult el, hogy a "demokratikus ellenzék" Pásztor Albertet, a város volt rendőrkapitányát indítja...

Miskolci Fidesz: Valljon szint Mesterházy Attila!

A Fidesz szerint a szocialisták elnöke immár másodszor futamodott meg a felelősség elől, ismét nem ment el az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésére.

Miskolci Fidesz: a kilakoltatási moratórium ne vonatkozzon mindenkire!

Törvénymódosítást kezdeményez Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő a kormány által meghosszabbítani tervezett kilakoltatási moratórium ügyében, és ezt Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhely polgármestere (Fidesz–KDNP) is támogatja. A

2020. november 30., hétfő, András,Andor