Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság Kiss Csaba tervezett menesztése miatt

A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült arról, hogy Miskolc megyei Jogú Város közgyűlése a mai napon felmentette Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját.

 

Nem tudjuk értelmezni azt a magyarázatot, hogy a polgármester a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot.

Egy színházi évad kellős közepén, a szerződtetési eljárások, s a következő évad bérlethirdetésének lezárta előtt egy ilyen lépés megtétele egyértelműen szakmaiatlan, s veszélyezteti a színház anyagilag és művészileg biztonságos működését – írja a Magyar Színházi Társaság.

- Magyar Színházi Társaság -

 

Kapcsolódó cikkeink

 Kiss Csaba: 27 év alatt az ember sok mindent megél, és helyén kezeli az olyan abszurditásokat is, mint a "románozás"

Kiss Csabával, a Miskolci Nemzeti
Színház igazgatójával készített interjút a Heti Válasz. A frissen kinevezett direktor beszélt az Alföldi-ügyről, miskolci terveiről és arról, milyen az izgalmas színház
A Heti Válasz cikkéből:

Egy tervezett Nyirő-megemlékezés ellen tiltakozik a Romániai Zsidó Közösségek Föderációja

Egy szerdára tervezett gyergyószentmiklósi Nyirő József-megemlékezés ellen tiltakozik a Romániai Zsidó Közösségek Föderációja.

A magyar katonák teljesítményét a nemzetközi közösség és az afgán nép is nagyra értékeli, ami nyilván latba esik majd akkor, amikor azt mérlegelik, hogy a jövőben milyen szerepet vállaljon Magyarország Afganisztánban - nyilatkozta Afganisztánban a magyar kontingenseknél...

Forrás: čtk

A cseh sajtójelentésekkel ellentétben a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépe nem zuhant le Csehországban, csak túlfutott a kifutópályán - mondta a hirado.hu-nak a magyar honvédelmi miniszter.

 

2019. július 20., szombat, Illés