Több tucat kirívó bűncselekmény borzolja a kedélyeket Miskolcon

FORRÁS: MAGYAR NEMZET

SZERZŐ: BORSODI ATTILA

KÉP: MAGYAR NEMZET

---

A FIDESZ–KDNP SZERINT A BORSODI MEGYESZÉKHELYEN ROMLOTT AZ EMBEREK SZUBJEKTÍV BIZTONSÁGÉRZETE.

Buszsofőr elleni és fegyveres támadás, rablás, hatóság elleni erőszak, gyújtogatásos emberölési kísérlet, zaklatások – csak néhány ügy, ami korábbi években nem volt jellemző Miskolcon.

Csaknem harminc, közterületen elkövetett bűneset történt Miskolcon az elmúlt hónapokban, ami a helyi és országos közvéleményt is felháborította – erről beszélt ma sajtótájékoztatón Nagy Ákos Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy ezen cselekmények közül hetente legalább egyet elkövettek. A politikus szerint a lista hosszú és megdöbbentő. – Buszsofőr elleni támadás, köztéri garázdaság, fegyveres fenyegetés, illetve támadás, gumilövedék használata, rablás, hatóság elleni erőszak, késes támadás, gyújtogatásos emberölési kísérlet, zaklatások, életveszélyes támadások, időseket ért atrocitások, randalírozó fiatalok a belvárosi éjszakában – ilyen esetek borzolták Miskolcon a kedélyeket januártól egészen július közepéig a balliberális vezetés ideje alatt – fűzte hozzá.

Nagy Ákos beszélt arról is, hogy a megdöbbentő és tényszerű felsorolás mellett folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül fenntartani a rendet. – Az Újgyőri főtér és a Centrum környéke már-már kaotikus a közösségi együttélési normákat be nem tartó személyek, a kéregetők, az összeverődött bandák és sajnos az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúak miatt. A város több pontjáról kaptunk jelzést olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költöztek Miskolcra, és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait. Újabb fészekrakó program indul Miskolcon? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Hollósy András, a kormánypártok miskolci frakciószóvivője emlékeztetett arra, hogy a Fidesz–KDNP 2010-től komoly harcot folytatott a nyomortelepek felszámolásáért, a fészekrakók kiköltöztetéséért, a közterületek rendjének megerősítéséért. Létrehozta az önkormányzati rendészetet, a területi seriffek rendszerét, több száz kamerát szereltetett fel Miskolc számos pontján, járőrpárosok felállítását támogatta a városi rendőrkapitányság segítségével. – Attól tartunk, hogy a jelenlegi városvezetés, Veres Pál és csapata az önkormányzati rendészet költségvetését is meg akarja nyirbálni. Nem volt közgyűlés sem februártól, titkolják a rendőrségi beszámolót is. Jelen helyzetben a Fidesz–KDNP miskolci frakciója felszólítja Veres Pál polgármestert, hogy növelje a rendészek jelenlétét a városban, tegyen rendet a belvárosban és állítsa vissza Miskolc közrendjét és a miskolciak biztonságérzetét – hangsúlyozta Hollósy András.

FORRÁS: MAGYAR NEMZET

SZERZŐ: BORSODI ATTILA

KÉP: MAGYAR NEMZET

Kapcsolódó cikkeink

Szuperdressz borzolja a kedélyeket

Akár két százalék előnyt is jelenthet a brit olimpiai csapat új dressze, írja a Daily Mail. A sportolóknak nem kötelező az Adidas új fürdőruháját viselniük, de a többségük minden bizonnyal ezt fogja választani.

Obama-Barros - EU-USA egyezség: több tucat milliárd euró lehet a nyereség

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben megerősítette Barack Obama amerikai elnök bejelentését, miszerint az Európai Unió és az Egyesült Államok tárgyalásokat kezd egymással átfogó transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség...

2020. november 24., kedd, Emma