Tűzifával segíti a fűtetlen lakásban élőket a miskolci önkormányzat

Tüzelővel segíti a téli hónapokban a fűtetlen lakásban élőket a miskolci önkormányzat - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.

Miskolcon az elmúlt télen egyetlen hajléktalan sem halt meg az utcán, ugyanakkor az önkormányzat a saját fűtetlen lakásukban élőkre is odafigyel, és segít nekik - hangsúlyozta a szóvivő. Közlése szerint a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő területekről eltulajdonított és lefoglalt fákat a Miskolci Családsegítő Szolgálat osztja szét a rászorultak között, "de szükség esetén - ahogyan tavaly - vásárol is tűzifát az önkormányzat". Dobos Tímea elmondta: a miskolci önkormányzat a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, a hajléktalanokat ellátókkal, valamint a mentőszolgálat, a rendőrség, a tűzoltóság és polgárőrség szükség szerinti bevonásával kiemelt figyelmet fordít ezen a télen is a különösen veszélyeztetett és segítségre szoruló emberek megsegítésére.

Kapcsolódó cikkeink

Előzetesben a miskolci szatír

A közelmúltban több miskolci nőt szeméremsértően molesztált egy férfi.
A miskolci nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Barátnőjét futtatta egy  miskolci férfi

Egy miskolci férfi azért futtatta élettársát, hogy ő munka nélkül is megéljen, ezzel azonban elkövette a kitartottság bűntettét.

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

A rendőrök által elfogott miskolci erőszaktevő beismerte tettét.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba