Újraindul a mészhidrátgyártás a miskolci cementgyárban

A Hejőcsabai Cementgyár újraindításának részeként mától megkezdődik a termelés a megújított mészhidrát gyártó üzemben. A gyár a hazai építő-, élelmiszer- és vegyiparnak, valamint környezetvédelmi szolgáltatóknak biztosít alapanyagot. Az üzem évi 40 ezer tonna mészhidrát előállítására alkalmas. Közvetlenül a gyártásban 16, a kapcsoló tevékenységekhez további 40 munkavállalónak biztosít munkát.

A kormány a 393/2014. (XII.31.) Korm. rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruháznak minősítette a cementgyár újraindítását. A hidrát gyártás az egyik első lépése a gyár újraindításának.

A most átadott beruházás részeként modernizálták a technológiához tartozó épületeket és gépsorokat, ennek köszönhetően az üzem megfelel a legszigorúbb hazai és egyúttal európai uniós környezetvédelmi előírásoknak. A mészhidrát fontos alapanyaga az építőiparnak (nemesvakolat készítés, szárazhabarcs gyártás), de használják a gumigyártásban, a mezőgazdaságban valamint a szennyvíztisztításban, talajjavításban is.

A hejőcsabai gyár területén az elmúlt két és fél évben nemcsak a mészhidrátgyártás feltételeit teremtették meg, hanem a teljes cementgyártás újraindításához szükséges felújítások jelentős részét is elvégezték. A mészhidrát gyártáshoz szükséges hatósági engedélyek a HCM 1890 Kft. birtokában vannak.

Az üzemet Csöbör Katalin, Miskolc országgyűlési képviselője és Kálmán János tulajdonos-ügyvezető adta át pénteken.

Forrás: hirado.hu, HCM 1890 Kft.

Kapcsolódó cikkeink

Előzetesben a miskolci szatír

A közelmúltban több miskolci nőt szeméremsértően molesztált egy férfi.
A miskolci nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Barátnőjét futtatta egy  miskolci férfi

Egy miskolci férfi azért futtatta élettársát, hogy ő munka nélkül is megéljen, ezzel azonban elkövette a kitartottság bűntettét.

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

A rendőrök által elfogott miskolci erőszaktevő beismerte tettét.

2020. november 24., kedd, Emma