Uniós és önkormányzati pénzből újult meg Miskolc egyik közúti csomópontja

Uniós és önkormányzati pénzből újult meg Miskolc egyik legforgalmasabb közúti csomópontja. A Vörösmarty és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződését több mint 111 millió forintból tették biztonságosabbá, az autósoknak pedig gyorsabbá; a beruházást kedden adták át.

A város egyik legfrekventáltabb közúti csomópontjának megújítására az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán nyert csaknem 84 millió forintot Miskolc, az önkormányzat ehhez 27 millió forintot tett hozzá.
A csomópont szélesedett, újabb sávokat építettek, új aszfaltszőnyeget terítettek a burkolatra, átépítették a buszmegállót, a jelzőlámpát és a várakozóhelyet is. A forgalom mindezeknek köszönhetően jelentősen meggyorsult.
Az április végén kezdődött kivitelezést egy miskolci cég nyerte meg közbeszerzésen, a munkával most végeztek.

Kapcsolódó cikkeink

Megkezdődött a kiköltöztetés Miskolc egyik nyomornegyedéből

Bírósági végrehajtást követően két lakásból költöztettek ki kedden embereket Miskolc egyik, úgynevezett nyomornegyedéből, egy asszonynak és egy háromgyermekes családnak kellett elhagynia eddigi otthonát.

 

Pacher Péter egy történelemkönyvnek számít, ha a borsodi rallyversenyekről beszélünk.

Dr. Kriza Ákos (Miskolc polgármestere) a Miskolc Steelers mezében a zsolcai lelátón Dr. Tóth Lajos Felsőzsolca polgármesterével. A meccset a Tata Mustangs nyerte. A végeredmény Miskolc Steelers - Tata Mustangs 14-21.

Néhány hét múlva befejeződik a Miskolc Bolt kialakítása.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin