Utcai futófesztivált rendeznek Miskolcon

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Barátság maraton nemzetközi utcai futófesztivált, ezúttal hat egyéni és egy váltó szám szerepel a vasárnapi programban – jelentették be a szervezők szerdán, sajtótájékoztatón.

 

Katona Ferenc, a szervezőbizottság elnöke és Szűcs István ötletgazda-főszervező beszámolt arról, hogy vasárnap a hagyományokhoz hűen Miskolc belvárosában kerül sor a rendezvényre a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club szervezésében.

MTI Fotó Vajda János

Az amatőr és profi résztvevők 9.30 órától 5,27 kilométeres körpályán versenyeznek majd, maratoni, fél-maratoni, kis és minimaratoni távon, a gyerekek pedig 600-1200 méteren futhatnak. A körpálya útvonala érinti Miskolc belvárosi nevezetességeit.

Eddig 600-an neveztek, de a szervezők – mivel a helyszínen is lehet regisztrálni – 800-1000 futóra számítanak, a magyarok mellett dél-afrikaiakra, szlovákokra és ukránokra is. A futók között lesznek rendőrök, mentősök, önkormányzati dolgozók, a névadó nemzetközi vállalat, a Joyson dolgozói és családtagjai is.

A sajtótájékoztatón elhangzott: mivel ugyanezen a napon több más rendezvény is zajlik majd Miskolc belvárosában, a futófesztiválnak várhatóan sok ezer nézője lesz.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A csülökről szól minden szombaton és vasárnap a tokaj-hegyaljai borvidéken található Mezőzomboron, ahol főzőverseny mellett különleges csülkös ételekkel is várják a közönséget.

Lehel utcai robbantás - A rendőrség 10 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek

Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a hétfő hajnali Lehel utcai robbantással kapcsolatban érdemi információt ad - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök délután....

Lehel utcai robbantás: zöldszámon várja a rendőrség a bejelentéseket

Elkülönített telefonszámon várja a rendőrség a Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban történt robbantással kapcsolatos bejelentéseket.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili