Vaddisznók leptek el egy miskolci lakótelepet

A miskolci önkormányzat szerződést kötött egy vadásztársasággal, melynek tagjai több állatot kilőttek már a populáció visszaszorítása céljából. A területen a vadászat mellett ketreces befogást is alkalmaznak a cél érdekében.

 

Szabó Máté, a miskolci önkormányzat kommunikációs főosztályának vezetője az M1 riporterének elmondta: tavaly 94 alkalommal, idén pedig 13-szor érkezett vaddisznóészleléssel kapcsolatban bejelentés az önkormányzati rendészet felé. A vaddisznók legtöbbször az elhagyott telkek kidőlt kerítésein keresztül jutnak be a lakott területekre, ahova az ételmaradékok vonzzák őket – folytatta az osztályvezető.

EPA

A szerződött vadásztársaság hat vadásza egyéves kilövési tervet készített, amire szerencsére nem igazán volt szükség – fogalmazott. Legtöbbször a feltérképezett vonulási útvonalak mentén a külterületekig követve sikerült levadászni az állatokat.

Az elmúlt 11 hónapban több mint 40 állatot ejtettek el a szakemberek, a szigorú szabályozások betartása mellett a munka tovább folytatódik.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Török harckocsik átlépték a szíriai határt, és lövik az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet állásait Dzserablúsz környékén - jelentette szerdán a Habertürk televízió.

2020. július 8., szerda, Ellák