2022 October 07 Friday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Orbán Viktor: Nagy dolog, ha az ország egyszerre tudja megbecsülni a fiatalokat és az időseket

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió Kép: MTI Fotó

A 13. havi nyugdíjról és a fiatalok szja-mentességéről is kérdezték a miniszterelnököt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta:

A nyugdíj nálam sosem alku vagy vita kérdése. A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi kérdés, egy társadalmi igazságossági kérdés.

Hogyan gondolkodik egy ország a saját szüleiről meg a nagyszüleiről, és a helyzet úgy áll, hogy ma nem lennénk ott, ahol vagyunk, ha nem végezték volna el a munkájukat.”

A kormányfő szerint ha mód van rá, a nyugdíjasokat mindig meg kell védeni, és ha emelni lehet, emelni kell.

„Majdnem minden sebet kitisztítottunk és bekötöztünk, amit a gyurcsányi kormányzás ejtett Magyarország testén. Az utolsó volt a 13. havi nyugdíjnak a kérdése”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Most, hogy a gazdaság lendületet vett a korábbi lassabb visszavezetés tervét módosítani lehetett és

egyszerre február közepén vissza lehet adni a teljes 13. havi nyugdíjat.

A miniszterelnök méltatta Varga Mihály pénzügyminiszter munkáját is, aki nélkül ezt nem lehetett volna megtenni.

Orbán Viktor a 25 éven aluliak szja-mentességéről szólva elmondta, hogy nagyon nehéz az életet elkezdeni, és ebben segítséget kell adni a fiataloknak. Segíteni kell, hogy az ember „ne egy mamahotelben lakjon és állandóan kuncsorogjon otthon zsebpénzért”.

„Örülök neki, hogy a gazdaság elég jól teljesít ahhoz, hogy ezt meg tudtuk adni a magyar fiataloknak. Nagy dolog, ha az ország egyszerre tudja megbecsülni a fiatalokat meg az időseket. Örülök, hogy egy ilyen kiegyensúlyozott döntést tudtunk hozni, hogy a fiatalok is kapnak egy lehetőséget meg az időseket is elismerjük” – zárta gondolatmenetét a miniszterelnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna négy régióját orosznak nyilvánította.