2022 August 19 Friday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Orbán: Állítsuk meg a migránshullámot!

Forrás: hirado.hu Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Állítsuk meg a migránshullámot! – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A megosztott videóban elmondta, az afgán válság új migránshullámot indíthat el.

Ennek bekövetkezte ma egy hajszálon múlik” – fogalmazott Orbán Viktor. Kijelentette, Magyarország álláspontja egyértelmű. Az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, és nem szabad Európába hozni. A segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell Európába hozni – szögezte le.

A kormányfő által közzétett videón az látszódik, ahogy a migránsok létrát támasztanak a határkerítésre, hogy azon keresztül jussanak Magyarországra. Az utóbbi időben ismét hatalmas nyomás a magyar határon, egyre több migráns próbál különböző módszerekkel bejutni az országba.

Úgy folytatta a miniszterelnök, hogy miközben rendőreink és katonáink Európa belsejének biztonságát, jólétét és kényelmét védik a magyar határon, Brüsszelből és Berlinből rendre hátba lövik, hátba támadják Magyarországot. Újabb eljárásokat indítanak a határzárat biztosító magyar törvényekkel szemben.

A magyar kormány ebben a kérdésben nem enged: minden politikai nyomás ellenére meg fogjuk védeni Magyarország határait az illegális bevándorlással szemben – zárta Orbán Viktor.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Gesztelyben.