2024 April 12 Friday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Az MNB kiemelt figyelemmel kíséri az MKB Bank és a Takarékbank fúzióját

Forrás: MTI Kép: hirado.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt figyelemmel kíséri az MKB és a Takarékbank informatikai, arculati és fizikai összeolvadását az egyesülés időszakára eső hosszú hétvégén is – közölte a jegybank pénteken.

Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-án olvad össze, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik – emlékeztet közleményében az MNB. A bankcsoport korábbi tájékoztatása szerint április 27. és május 2. között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart.

Az MNB közleményében kifejti: a fúzió előkészítése rendezetten, hónapok óta eltervezett módon zajlott. Az egyesülés az időszakra eső hosszú hétvégén (április 29. – május 1.) az egyes elektronikus szolgáltatásokat érintő átmeneti technikai szünetekkel, illetve részleges és teljes bankszünnapokkal jár.

Az ügyfelek mindezek nyomán az eddiginél nagyobb fiókhálózathoz, bővebb szolgáltatási palettához férhetnek majd hozzá.

Az MNB jelezte: a jegybank prudenciális és informatikai felügyeleti, ügyfélszolgálati és kommunikációs munkatársai kapcsolatban állnak az egyesülő két hitelintézet érintett szakértőivel a – milliós ügyfélkört érintő – átállás gördülékeny lebonyolításának áttekintésére.

Az MNB az ügyfelek megfelelő tájékoztatását és a piacok zavartalan működését várja el a fúzió kapcsán a bankcsoport tagjaitól.

Hangsúlyozták: az egyesülés kapcsán az ügyfeleknek nincs teendőjük, folyószámlájuk, bankkártyájuk, hitelkártyájuk, hitelszámlaszámuk, illetve elektronikus csatornáik elérhetőségei nem változnak, nem módosulnak az érvényben lévő különböző hitelszerződések feltételei, illetve törlesztőrészletei sem.

Az új otthonfelújítási korszerűsítési program júniusban indulhat.