2024 June 15 Saturday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Tanszercsomagot és könyveket adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

Forrás: MTI Kép: hirado.hu

A tanévkezdés alkalmából 1358 tanszercsomagot és több mint 600 könyvet adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat – közölte a szervezet kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Dobis-Lucski Zsófia elmondta: a tanszercsomagokat a következő hetekben juttatják el magyarországi és határon túli gyerekeknek.

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampányban a kisebbek csak tanszereket, az idősebbek pedig a szeretetszolgálat és a Magyar Olvasástársaság együttműködésével öt kiadó – Móra Kiadó, Geopen Kiadó, Pagony Kiadó, Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó – jóvoltából mesekönyveket, ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő olvasmányokat is kapnak.

Az együttműködéssel az olvasás kiemelkedően fontos szerepére hívják fel a figyelmet – írta a szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idézték Pompor Zoltánt, a Magyar Olvasástársaság elnökét, aki kiemelte: kutatások mutatják, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek naponta 15 percet mesélnek és vannak saját könyveik, lényegesen jobb a szövegértésük, illetve jobban szerepelnek az iskolában.

A felajánlást Szilágyi Kinga, a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális és adománykoordinációs szolgálatvezetője vette át, aki azt mondta: a Magyar Olvasástársasággal olyan programokat, köztük könyvgyűjtéseket, módszertani segédanyagok kidolgozását, olvasótársképzést szeretnének megvalósítani, amelyek kézzelfogható segítséget adnak a családoknak ahhoz, hogy a gyermekeiknél a mesehallgatás és a könyvolvasás mindennapos élménnyé váljon.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szeptembertől 9500 magyar fiatal vesz részt a Honvéd Kadét Programban.