2024 May 22 Wednesday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Folyamatosan érkeznek az iskolákba az ingyenes tankönyvek, több tízezer forintot spórolnak velük a családok

Forrás: hirado.hu, M1 Kép: Hírstart

Folyamatosan érkeznek az iskolákba az ingyenes tankönyvek, van, ahol már a diákok kézhez is kapták azokat. Összesen több mint 13 millió kötetet szállítanak ki 4200 intézménybe. Pénteken indul az új tanév: idén újítás, hogy hosszabb lesz a téli és a tavaszi szünet, ugyanakkor rövidül a nyári vakáció: az utolsó tanítási nap június 21.

Bőven akadt szétválogatni való tankönyv egy zalaegerszegi iskolában. Ide már augusztus elején megérkeztek az ingyenes tankönyvek, azóta pedig folyamatosan érkeznek a diákok átvenni sajátjukat. Az intézményben nyolcszáznál is többen kezdik meg a tanévet.

Egy kaposvári iskolában a tanárok és a felsőbb évesek közösen segítenek kiosztani a tankönyveket. Munka akad, nem is kevés: csaknem négyezer tankönyv érkezett az iskolába.

„Az a tapasztalat, hogy az elmúlt években már egészen pontosan érkeznek a könyvek. Nincsenek hiányaink, időre itt van általában, a teherautó nagyon flottul szokott menni az utóbbi években, mind a lepakolás mind a szétpakolás, tehát ebből nincs probléma” – mondta Kardosné Juhász Orsolya, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskolaközpont tankönyvfelelőse.

A budapesti Kölcsey Ferenc Általános Iskolába is megérkeztek a tankönyvek időben, még a tanév kezdete előtt. Az egyelőre még csak fóliában álló könyveket hamarosan ötszáz diák között osztják szét.

Több tízezer forintot spórolnak a családok az ingyenes tankönyvekkel

– hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormány 13,5 milliárd forintot biztosít erre a célra, a könyvek pedig folyamatosan érkeznek az intézményekbe, így rendben elindulhat a 2023/24-es tanév.

„Augusztus elején indult több mint 13 millió tankönyvnek a kiszállítása közel 4200 iskolába, és azok, akik az előző hétre kérték a rendeléseket, azoknál már ott is vannak a tankönyvek, akik pedig erre a hétre kérték a rendeléseket, azok ezen a héten kapják meg a tankönyvrendeléseiket” – mondta Rétvári Bence.

A tankönyveket folyamatosan korszerűsítik, a mostaniak között 115 frissített és 15 teljesen új kiadvány található.

 

Varga Mihály: Meg kell erősíteni a magyar gazdaság szuverenitását, a hazai élelmiszeripart.