2024 June 15 Saturday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Schmidt Ádám: Az összes kvalifikációs versenyen jelen lesz a Sportoló Nemzet program

Forrás: MTI Kép: hirado.hu

Minél több emberhez szeretnénk eljuttatni a közösségi sportot, ezért az összes további hazai olimpiai kvalifikációs eseménynél is jelen a lesz Sportoló Nemzet program – mondta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára szombaton Tatabányán, ahol részt vett a térség iskoláinak szervezett kézilabda-fesztiválon, majd díjakat adott át.

Schmidt Ádám hozzátette, ilyen programok kísérik majd többek között a szegedi evezős Európa-bajnokságot és kajak-kenu világkupát, a férfi kardozók budapesti világkupáját és a debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőt. Minden helyszínen az adott sportághoz kapcsolódó programokkal várják a fiatalokat.

A jelenleg zajló tatabányai férfi kézilabda olimpiai selejtezőhöz kapcsolódóan a Sportoló Nemzet program keretében a Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Sportügynökség szervezésben több mint 200 tatabányai és környékbeli alsó tagozatos gyermek vett részt szabadidős eseményen, amelyen a kézilabdához kapcsolódó alapmozgásokkal foglalkoztak – ismertette az államtitkár.

Elmondta, a Sportoló Nemzet program célja nem az emberek gondolkodásának megváltoztatása, hanem olyan körülmények és lehetőségek biztosítása, melyeknek köszönhetően a mozgás beilleszthetővé válik a mindennapi életvitelbe, és a komfortzónán belülre kerül – azaz az élet természetes részévé válik.

A diákok meglátogatták a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokot, majd hatállomásos, készségfejlesztő játékokon vettek részt, illetve szivacskézilabda-mérkőzéseket játszottak. Annak az iskolának a diákjai, amelyből a legtöbben érkeztek a fesztiválra, vasárnap, a Magyarország-Portugália mérkőzés előtt Sportoló Nemzet Kupát vehetnek át.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szeptembertől 9500 magyar fiatal vesz részt a Honvéd Kadét Programban.