2024 April 12 Friday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Változatos programokkal várja a Magyar Honvédség a táborokba jelentkező fiatalokat

Forrás: MTI Kép: MTI Fotó Mészáros János

A Magyar Honvédség idén nyolcadik alkalommal szervezi meg nyári iskolai szünetben a 12–18 éves korosztálynak szóló Honvédelmi táborokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden.

Jelentkezni április 2-től lehet a Honvédelmi Táborok hivatalos honlapján. 

A közleményben azt írták, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint már javában zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, amelyek a szokásoknak megfelelően biztonságos körülmények között adnak bepillantást a fiataloknak a katonák életébe.

A tárcavezető elmondta: 2024 nyarán júniustól augusztusig 121 turnusban 4500 gyermek táborozhat.

A honvédelmi táborokban a diákok 25 féle különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy 47 különböző helyszínén. A honvédelmi miniszter a közleményben kiemelte: újdonság a tematikák között a drón-, életmód-, kibervédelmi, ejtőernyős és Ludovika-pályaorientációs tábor.

A programokat – kifejezetten a korcsoportokra szabva – tapasztalt katonák vezetik le; a táborlakók a többi között megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat, illetve az életmentés alapjait is. Olyan értékes tudást szerezhetnek, amelyet később az élet bármely területén hasznosítani tudnak – tette hozzá a tárcavezető a közlemény szerint.

Az új otthonfelújítási korszerűsítési program júniusban indulhat.